Pietonii amatori de SF

SF-urile au din ce in ce mai multa popularitate la Brasov. Cum stiu asta ? Totii fanii , de la copii de scoala pana la pensionarele in drum spre piata, toti trec strada fara sa se asigure.

Bun, o sa ziceti, dar ce legatura are una cu alta ? Pai e simplu : citind atatea SF-uri, oamenii astia cred ca si trecerile de pietoni au forcefield.
Adica “camp de forta”, acel camp energetic care se activeaza o data cu pictarea zebrei pe asfalt, si care poate opri orice, de la lasere si torpide fotonice la Loganuri de taximetrie si X5-uri de Bucuresti.

Ca urmare nu mai e nevoie sa te opresti pe trotuar, sa te asiguri stanga, apoi dreapta, sa incepi traversarea si sa repeti procedura si la banda a treia, sa te opresti si sa arunci si dupa autobuz o privire.

Nu mai e nevoie nici sa iti scoti castile din urechi, sa poti auzi un claxon sau un scrasnet de frana. Nu mai e nevoie sa faci contact vizual cu soferii, sa intelegi daca intentioneaza sa opreasca sau nu.

Forcefieldul asta e atat de misto incat noaptea, pe o ploaie torentiala, poti sa te imbraci complet in negru si sa traversezi strada fara sa iti faci nici o problema.

Ce daca e iarna, e intuneric, e polei sau zapada, si soferul care v-a vazut prea tarziu franeaza dar masina nu se mai opreste ?

Forcefield !

Doar ca nu e asa. Sunteti inconstienti. Va aruncati pe trecerea de pietoni fara sa va uitati, fara sa va asigurati, va luati unii dupa altii ca oile, ca daca a trecut ala treceti si voi, va intoarceti, va opriti sau alergati pe trecere, ca sa nu poata aprecia nimeni unde veti fi peste o secunda.

Se mai fac ore de educatie rutiera ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *