Din jurnalul unui emigrante in Canada

Un episod din jurnalul unui emigrante in Canada.

12 August
– Ne-am cumparat o casa noua in Canada. Sunt foarte emotionata. Aici e atat de frumos. Muntii sunt de o splendoare nedescrisa. Abia astept sa ii vad acoperiti de zapada.

14 Octombrie
-Canada. E cea mai frumoasa tara de pe Pamant. Frunzele au primit toate acele minunate nuante de culoare galbena si portocalie. M-am plimbat cu masina prin natura si am vazut cativa cerbi. Sunt atat de gratiosi. Cerbii sunt cele mai frumoase animale. Cred ca am ajuns in paradis. Iubesc Canada !!

11 Noiembrie
– Ziua sarbatorii nationale. In curand incepe vanatoarea cerbilor. Nu imi vine sa cred ca cineva poate sa ucida un animal atat de frumos. Sper ca va ninge in curand. E atat de frumos aici.

2 Decembrie
– Azi noapte a nins pentru prima oara. M-am sculat si am vazut ca este alb peste tot ca in cele mai frumoase vederi. Am iesit afara, am curatat in fata casei si apoi ne-am batut cu bulgari de zapada (eu am castigat). Cand a trecut masina de curatat zapada am curatat din nou in fata curtii. Tara deosebita. Iubesc Canada.

12 Decembrie
– Azi noapte a nins iarasi. Masina a curatat zapada din nou. Ne-a blocat intrarea in curte. Aici e splendid.

19 Decembrie
-Azi noapte a nins iarasi. N-am putut sa scot masina sa merg la lucru. Aici e intr-adevar foarte frumos numai ca sunt obosita de curatat zapada la lopata. Din nou masina aia blestemata de curatat zapada …

22 Decembrie
– Cacatul asta alb nu s-a oprit toata noaptea. Am bataturi la maini de la lopata si ma doare spatele. Aceasta maimuta cu masina parca se ascunde dupa colt si numai asteapta sa termin de curatat in fata curtii. La naiba!

25 Decembrie
– Craciun Fericit pe naiba. A nins din nou zapada asta nenorocita. Daca il prind pe homosexualul ala cu masina il omor. Futu-i mama masii ca nu arunca mai multa sare pentru topit zapada pe sosele.

27 Decembrie
– Azi noapte iarasi zapada. Nu ies de trei zile din casa, doar ca sa dau cu lopata intr-una dupa ce trece masina. Nu pot pleca nicaieri, automobilul este blocat sub un deal de zapada si mai e si foarte frig pe deasupra. Au spus ca la noapte va mai cadea inca 30 cm din cacatul asta de zapada.

28 Decembrie
– Prognoza a fost proasta. S-au mai depus 50 cm nu 30 cm. Daca se continua asa, cacatul asta nu se va topi pana la vara. Masina de curatat a ramas blocata si maimutoiul a venit la mine sa imi ceara lopata. I-am spus ca am rupt deja 6, curatand cacatul ce mi l-a aruncat in fata curtii. Era cat pe ce sa ii dau in cap cu lopata. Noroc c-a fugit.

4 Ianuarie
– Am iesit din casa in sfarsit. M-am dus pana la alimentara sa cumpar de mancare si la intoarcere am lovit un cerb. Auto avariat in valoare de $3000. Bestiile de cerbi trebuie omorate. Sunt peste tot. De ce oare nu i-au omorat vanatorii toamna trecuta?

3 Mai
– Am dus masina la mecanic. Incredibil cat de mult a ruginit de la sarea aia nenorocita care se arunca peste tot tot timpul iernii ca sa topeasca zapada si tot degeaba.

10 Mai
– Ma mut in Florida. Nu imi pot imagina cum cineva normal poate trai in Canada asta!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *