Cu gandul la vacanta

Zile libere 2014 și idei de vacanță

Ca un capricorn veritabil, îmi place să plănuiesc. Așa că după ce am căutat zilele în care nu se lucreazムîn anul 2014, am plănuit vacanțele pe 2014. Iată ce a ieșit:

1 și 2 ianuarie – Primele 2 zile libere, de după Revelion, pică miercuri și joi, tot ce trebuie să faceți este să vă luați 1 zi de concediu pe 3 ianuarie (vineri) și împreună cu weekendul 4-5 aveți 5 zile să vă faceți de cap. Hai 4, să apucați să vă treziți și voi (1)

20-21 aprilie – zilele de Paști (duminică și luni) – aici iar ați putea să faceți un concediu de 5 zile, dacă în Joia și Vinerea mare vă luați 2 zile de concediu. Cum Paștele se petrece de obicei cu familia, căutați locuri “pe lângă casă” (3)

1 mai – pică într-o joi. E cât se poate de clar, vă luați o zi de concediu pe 2 mai (vineri) și 4 zile stați cu burtă “la mare, la soare, fetițele sunt goale” (4). Desigur, urmăriți prognoza meteo.

Zilele de Rusalii vor pica în 2014 pe 8 și 9 iunie (duminică, luni) – cum la mare “de-abia” ați fost în mai, cu 1 zi liberă luată vineri, poate mergeți “la munte”. Sau de ce nu, pe munte! (5)

15 august (vineri, Adormirea Maicii Domnului) – dacă nu v-ați luat deja concediu în iulie, ați muncit 23 de zile + încă 6 în august. Ar fi timpul să vă luați 4 zile libere, și să vă relaxați între 9 și 17 august. Fiind în plin sezon, sper să vă țină buzunarul. A, și consumați multe lichide ! (9)

Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, va fi într-o duminicăƒ.

Din fericire, 1 decembrie pică luni. Cu 2 zile libere, luate vineri și marți, ați putea sărbători Ziua Națională la Alba-Iulia. Dacă vă mai rămân bani după Black Friday. (11)

Crăƒciunul în 2014 pică la fix, 25 și 26 decembrie find joi și vineri. Ar fi bune încă 3 zile de concediu (29, 30, 31) și cu 1-2 ianuarie libere în 2015 nu v-ați mai duce la servici decât pe 5. Ce ziceți de o vacanță exotică cadou de Crăciun ? (14)

Avem până acum 14 zile din cele minim 21 legale. Ne mai rămân 7 zile de vacanță. Personal le-aș distribui așa:

– 1 zi în martie, spre sfârșitul lui, pentru că e încă frig, dar până la Paște trebuie să ne relaxăm puțin.
– 2-3 zile în iulie, nu contează unde, atâta timp cât e lângă pădure și apă, să mai scap de căldurile deja instalate.
– 2-3 zile la sfârșitul lui septembrie / începutul lui octombrie, depinde de vreme. Neapărat în Deltă.

Desigur, Universul nu-i bătut în cuie, așa că zilele alea din august poate se combină cu cele din iulie și ne vedem în Turcia în septembrie, cine știe?

Voi ce planuri de vacanțe și călătorii aveți pentru 2014?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *