Windows 7 Upgrade Advisor

Unul dintre posturile de mare succes care m-a ţinut în topuri anul trecut a fost Cerinte minime de sistem pentru Windows 7, lucru datorat în special indexării foarte bune în Google.

Pentru toţi cei care nu au încercat încă (noul ?) sistem de operare, Microsoft pune la dispoziţie Windows 7 Upgrade Advisor (îl puteţi descărca şi de aici [download id=”4″] ). Acest tool va analiza sistemul vostru şi practic vă va spune dacă acesta este compatibil cu Windows 7.

Instalaţi programul, rulaţi-l, şi după câteva minute de aşteptare :
Windows 7 Upgrade advisor - Checking compatibility
Screenshot-urile de mai jos sunt făcute pe un laptop Acer Aspire 5612ZNWLMi (cu 2GB de RAM, şi hard de 250 de GB – faţă de configuraţia iniţială).

Windows 7 Upgrade Advisor Report

Computer Name: storm
Operating System: Windows XP Professional
CPU: Genuine Intel(R) CPU T2060 @ 1.60GHz
Memory: 2.0 GB

System

Devices

Programs

Programs

Pe acest laptop Windows 7 a funcţionat perfect, aşa că dacă rezultatele testului sunt ok, vă recomand upgrade-ul cu căldură!

P.S. Tendinţa generală a celor ce au comentat la postul Cerinte minime de sistem pentru Windows 7 a fost fie să se laude (mai în glumă mai în serios) cu sistemele deţinute, fie să îmi adreseze întrebări tehnice legate de configuraţiile lor. Din păcate nu (prea) am întâlnit comentarii pertinente, reveniri cu prezentarea configuraţiei şi eventualele probleme întâlnite la rularea Windows 7. Ăsta a fost şi motivul principal pentru că nu am răspuns la majoritatea comentariilor la postul respectiv. Sper că acest lucru se va întâmpla în comentariile acestui post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *