Pidgin – probleme de conectare

Sa incep prin a va prezenta situatia : pentru ca nu imi place Yahoo Messenger si pentru ca prefer aplicatiile portabile de mai bine de 1 an clientul meu preferat de IM este Pidgin Portable – acum avand pe stick versiunea 2.5.5.

De vreo 3-4 zile nu mai vrea nici in ruptul capului sa se conecteze la Yahoo. (Pidgin fiind un client de IM care suporta mai multe protocoale). De cele mai multe ori cand apar astfel de probleme( cu neconectare, deconectare, probleme cu transferul fisierelor, etc.), cred ca un manager tampit de la Yahoo ii ordona unui amarat de tehnician sa-si mai bage un pic nasul si manutele prin protocoalele lor de conectare si sa mai modifice cate ceva.

Pana azi am fost foarte ocupat cu serviciul si alte probleme (ieri am refacut tema), astazi am avut timp sa cercetez problema. Dupa cateva cautari, gasesc discutia asta. Buuuunn, iau lista de servere de acolo, fac modificarile conform indicatiilor :

Pentru a modifica setarile accounts->manage accounts-> clcik pe profilul tau de yahoo, -> modify -> advanced -> si la page server scrieti unul dintre serverele de acolo. Eu am trecut cn.scs.msg.yahoo.com

si surpriza … crapa Pidginul ! Poate n-am tastat ceva bine imi zic, si mai incerc o data. Din nou crapa serverul. Incerc alte servere din lista (in afara de cn.scs.msg.yahoo.com) dar cu astea nu mi se conecteaza.

Bun, asa nu! In acelasi thread se mentioneaza ca dezvoltatorii au rezolvat problema in versiunea 2.5.6 – imi fac o nota mentala sa fac update mai des la aplicatiile pe care le folosesc zi de zi, chiar daca ma conduc dupa regula “mai nou nu e tot timpul mai bun” si fuga-fuguta la ei pe site. Instalez ultima versiune, 2.5.7, lansata pe 20.06.2009, si sunt online in mai putin de 5 secunde.
Citesc repede ChangeLog-ul si vad : ” Yahoo Protocol 16 support, including new HTTPS login method; this should fix a number of login problems that have recently cropped up.”

Acum ca stiu care e problema, imi pica fisa si caut direct Pidgin Portable 2.5.7 – Bingo ! Baietii s-au miscat repede de data asta, la doar 2 zile dupa aparitia 2.5.7 e disponibila si varianta portabila – o puteti descarca aici.

Bineinteles, dupa instalarea ultimei versiuni totul functioneaza perfect si ma conectez fara probleme. De ce “Bineinteles” ? Probabil ca daca nici solutia asta nu functiona, eram in cautarea alteia, si nu aveam timp sa scriu acest post. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *