Obsesiile romanului

1. Obsesia celulara.
Pentru roman, telefonul mobil reprezinta un statement. Am vazut vanzatoare in Brintex care avea telefon de 3 ori mai scump ca al meu desi eu poate castig de 3 de ori mai mult decat ea. Asta e un mare mister! Cum ajunge un om cu salariu de 10 milioane sa aiba un mobil de 20 de milioane? Si sa dea beep cu el !!!
2. Obsesia televizorului.
Romanul e devorator de televiziune. S-au facut niste cercetari si cica noi am fi cam cei mai avizi din Europa. Adica ne uitam cel mai mult la televizor. Si, asta e geniala, avem cele mai multe televiziuni!!! Mi se pare fascinant ca romanul este “europeanul” cel mai telespectator avand in vedere ca in Romania sunt, cu cateva exceptii, cele mai imbecile si mai de prost-gust productii!
3. Obsesia Coelho.
Daca n-ai citit Coelho…n-ai viitor frate! “Pai am citit Dostoievski, Tolstoi, Salinger, Marin Preda, Nichita Stanescu…” “Te pisi pe ei! Citeste Coelho!”
4. Obsesia tzatzelor.
Aproape toti producatorii tv au urmatoarea obsesie: “Tzatzele aduc rating!” Si stiti ce e misto! Ca de cativa ani incoace s-a dovedit a fi complet fals. Oamenii au la dispozitie acum internetul. Dai un click si gata! Cine dracu’ mai asteapta emisiunea cu “Mama Natura” ca sa-i “dea in cap lu’ mutu”..
(scuze Adriane dar asa e expresia! Daca vrei , schimbam: “sa’i dea in cap lu’ Chivu”)…
5. Obsesia messenger.
Asta e, totusi, un fenomen global. Pai daca a ajuns mama sa-mi dea buzz si sa-mi reproseze ca stau pe invisible…
6. Obsesia haiduceasca.
Dupa o sticla-doua devin si cel mai prapadit roman devine haiduc la orice nunta. Fura mireasa, cere rascumparari… Si dup-aia, haiducia maxima. “Pusca si cureaua lataaaaaa…”.. Apoi recunoaste ca e impotent: “Ce barbat AM FOST odataaaaa…”
7. Obsesia auto.
In Romania exista cea mai dinamica piata auto. Punct. Pe strazile noastre exista masini cum n-au vazut nici parizienii, nici londonezii… Punct.
8. Obsesia carnii din congelator.
Cu toate ca au trecut 20 de ani de cand gasesti sute de feluri de carne si la 4 dimineata, romanul inca isi mai incarca pana la refuz congelatorul. Sa fie acolo…Cine stie…
9. Obsesia cu “casa pe pamant”.
Toata lumea si-ar da 20 de ani din viata ca sa aiba casa pe pamant. Nu conteaza ca vei sta ORE IN SIR in trafic!!! Nu conteaza nimic! Casa pe pamant sa fie!
10.Obsesia “daca ala nu face, de ce sa fac io?”
Asta de obicei e completata si cu o doza de mandrie:
“- Ce? Sunt mai prost?!”

primita pe mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *