Noul Samsung Galaxy S4 – specificații și tehnologii

samsung-galaxy-s4

Noul S4 Life Companion seamănă foarte tare cu un S3, și vine în culorile Black Mist și White Frost. Are carcasă de policarbonat, e mai subțire (S4 = 7,9 mm vs S3 = 8,6 mm grosime) și cântărește doar 130 grame.
Sistemul de operare este ultima versiune de Android, Jellybean 4.2.2.
Ecranul este un super amoled de 5”, cu rezoluție Full HD 1080p, și o densitate de 441 ppi
Noul telefon Galaxy S4 are 2Gb RAM DDR3 si vine cu opțiuni de 16/32/64 GB stocare ȘI card SD.
Bateria este de 2600 mAh și ESTE înlocuibilă.
Telefonul suportă conectivitate wireless a/b/g/n/ac, 4G LTE, NFC, bluetooth 4.0 și un led IR pentru a putea fi folosit ca telecomandă.

Camera principală este de 13Mpx iar cea frontală 2Mpx, iar cei de la Samsung au introdus o nouă tehnologie care permite telefonului să filmeze sau să fotografieze cu ambele camere simultan. Deasemenea, se poate înregistra sunet odată cu fotografia și să creezi un altfel de amintiri. Cu noua funcție drama-shot telefonul va face 100 de frameuri în 4s, selectând câteva pentru poza finală. Funcția Eraser va face mai multe frameuri și utilizatorul va putea șterge elemente care apar în mișcare prin cadru.

Telefonul este plin de senzori : cei mai interesanți fiind senzorul de temperatură, umiditate, barometru, gyro și busolă digitală.
La fel ca pe Galaxy Note 2, vom avea funcția Airview – fără a fi nevoie de s-pen, pentru că noul S4 nu are pen. Iar ecranul touch funcționeză chiar și cu mănuși.

Funcția S-Translator oferă txt-to-speech și speech-to-txt , suportă 9 limbi de circulație internațională, și înglobează un ghid de conversație cu peste 300 de fraze pentru fiecare limbă, chiar fără o conexiune la net.
S-Pause detectează dacă te uiți sau nu la ecran și va da pause/play clipului la care te uiți. Cu funcția de smart-scroll tot ce trebuie să faci atunci când citești o carte sau o pagină de net este să înclini puțin telefonul în sus sau în jos.

Va fi disponibil pe întreg mapamondul de la sfârșitul lunii aprilie.

poza via George Buhnici. Mai multe găsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *