Maine dam cep butoaielor cu bere. La Brasov incepe Oktoberfest 2013

Dragii mei cititori, de maine dam cep butoaielor! Va asteapta 10 zile de distractie la cote maxime. Incepe varianta brasoveana a Oktoberfest-ului.

Denumit si “micul Oktoberfest” (dupa fratele lui bavarez mai batran – care implineste 203 ani), acest festival a debutat la Brasov in 2009, bucurandu-se de o participare din ce in mai mare de la an la an. Editia de anul acesta se va desfasura in perioada 6-15 septembrie pe arena Complexului sportiv Ion Tiriac, unde organizatorii au instalat cel mai mare cort montat vreodată în România si va asteapta cu râuri de bere, specialități culinare bavareze, muzică germană, concursuri si premii.

Daca nu prea stiti la ce sa va asteptati, iata niste cifre edificatoare despre editiile trecute: in 2012 pentru eveniment au lucrat 215 persoane, participantii au băut peste 125.000 pahare de bere (daca le-or fi tinut socoteala bine), s-au mâncat 27845 cârnați Turinger (exact !!!), iar micilor li s-a pierdut bineinteles socoteala. Si uitati minunatie de parada :

Si pentru ca Brasovul se lauda cu deja binecunoscuta fabrica de bere Ciucas, trebuie sa va spun ca Ciucas a luat parte la primul festival al berii organizat in tara noastra de Fabrica de bere Aurora din Brasov, in 1993, iar din 2009 pana in prezent a fost unul din principalii parteneri ai Oktoberfest. Daca nu chiar cel mai important, ca doar berea de unde credeati ca vine? Cu fabrica la o aruncatura de bat, e si normal ca berea servita sa fie proaspata si buna! Si sa vedeti ce surpriza vi s-a pregatit anul acesta, mai ceva ca la Olimpiade !

Asa ca incepand de maine, dupa orele 16 trecute fix, haideti la o bere, doua, trei. Ne vedem la festival !

afis Oktoberfest Brasov 2013sticla Ciucas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *