Blogmeet Brasov editia a 2a – Concluzii

blogmeet-brasov-editia-a-2a

Miercurea asta am fost la Brasov Blogmeet #2. Adica 2 beri bune (adica Ursus Black) intr-un bar naspa (adica “La Gura Sobei”), cu chelneri naspa, cu muzica tare, cu bloggericiTM (adica bloggeri mici, unde PR < 5), cu bisericute, cu discutii despre bani, cu proiecte pentru comunitatea bloggerilor din Brasov, cu pareri PRO si CONTRA, etc. Si iar cu bere (sau vin aproape fiert dupa caz).

Se fac prezentarile. Eu zic ca scriu si de bine si de rau. Alexandra ma compara cu … suspans … Pitzipoanca (No fain, hai, cautati pitzipoance si veniti la tata :evilgrin:)

Din cauza muzicii date prea tare, nu s-a putut purta o discutie intre toti cei prezenti, asa ca s-au format bisericutele. Unii discutau despre SEO, altii despre pasiunea de a scrie, altii despre PageRank si bani facuti din AdSense (peste tot, Google FTW). Am retinut cateva pareri bune, am contrazis cateva proaste.

Cam atat, cum la mine (in cap sau/si pe blog) e multa vorbarie goala, n-am page rank mare si deci nimic de spus, puteti sa cititi in posturile celor de mai jos comentarii elocvente, academice, obiective, interesante, scrise bine, etc.

P.S. Eu n-am reusit sa identific fetele cu url-urile, dar m-a ajutat Flo in privinta asta. Cu acceptul lui (tacit) , mai jos aveti lista participantilor (in varianta lui):

 1. Alexandra
  – supărată foc pe blondă pentru că ne-a făcut mici. Ironic, a stat lângă tipul care mânca mici. Tot Alexandra a spus că voce.ro e comunitate de succes şi că Powerpuff scrie fain. Dar hai şi-o remarcă pozitivă: Alexandra e bună de şefă (doar ea se mai auzea prin muzica de căcat pe care chelnerul a uitat s-o dea mai încet de nervi pe tipul de la iubescbraşovul). Şi lucrează 13 ore pe zi. Cetăţean model.
 2. Razvan – dând click pe numele lui se poate obseva clar cum tipul n-are absolut nimic interesant de spus despre BLOGMEET. Mai bine urma modelul lui Wavetrex de mai jos şi nici nu mai încerca să exprime vreo opinie.
 3. Wavetrex – nimic aici.
 4. Noru – mai pletos chiar decât mine. Multă vorbă goală, dacă e să mă întrebi pe mine (care băusem 2 ursus). Poate a spus şi ceva interesant omul, dar mie clar mi-a scăpat.
 5. Cristi – arţăgos la început şi gata să răpună chelnerul muzicant şi supt la gât de vreo chelneriţă, dar pacifist şi de treabă la final.
 6. Stefan Adobe – design genial, băiat bun, idei fixe, imposibil de zdruncinat.
 7. Anca – are un îngeraş spooky de porţelan în poşetă şi îl foloseşte ca să alunge ideea de linişte şi siguranţă din inimile celor din jur. Organizează chestii.
 8. Dubios – pletos băutor de ursus. Aparent observator cuminte. Prezentarea i-a fost foarte scurtă, în opoziţie cu a Tipului De Mai Jos.
 9. Tipul De Mai Jos – Tipul e la automatică, nu e blogger, dar e pasionat de blogging. Mai bine-aşa parcă decât să-ţi faci blog pentru că ăsta e noul trend, să te crezi dj şi să-ţi fie frică să legi două vorbe pe blogul ăla fără comentarii, content sau vizitatori.
 10. Powerpuff – băieţel bun. Regret că am râs de el mai demult, căci îi mic şi inofensiv, nu metrosexual obez cu creastă şi cu tricou roz cum mi-l închipuiam.
 11. Pixel – respectat de toţi pentru felul de-a fi, ascunde însă o doză medie de frustrări care se manifestă în remarci răutăcioase. Are inclusiv respectul meu pentru că a ales o nişă destul de trendy, pentru că se ocupă cum trebuie de ea, pentru că a avut pagerank 5 (cât Zoso, aşa-i, blondo) şi pentru că el, un tânăr licean de 17 ani, a atras remarci pozitive din partea întregii blogosfere române (şi nu numai).
 12. Mihai – nu-i mere situl, şi, dacă e să ne luăm după Google, nu i-a mers niciodată. Poate e una din fantomele din casa aia veche în care e Gura Sobei. Poate încearcă să ne transmită un mesaj. Să facă cineva ceva!
 13. Bloghita – tipul se simte dj (nu-l învinovăţesc, am trecut şi eu prin faza asta), dar e dj de-ăla de nu poţi să-i asculţi un mix nici până la sfert că-ţi explodează capul.
 14. Roland-Alexandru
 15. Sabin – între “Un sistem solar geaman cu al nostru uimeste astronomii” şi “Oamenii folosesc droguri de mii de ani”, Sabin ne informează în legătură cu BLOGMEETUL şi mai ales în legătură cu proiectul lui ştiribraşov.ro (după ideea lui Cristi de la iubescbraşovul)
 16. DjXander – pe djul ăsta îl ştiu de pe #brasov (undernet), şi tot pe el îl văd în faţa ochilor de fiecare dată când vine vorba de legătura dintre mIRC şi blogging. Mai e şi trancer. S-a plictisit teribil la BLOGMEET, are adsense pe blog dar nu ca să facă bani ci pentru că “aşa au toţi”.
 17. Soby – al 3lea dj. Are 5 posturi, 11 categorii, aproap o lună de blogging la activ, nici un comentariu şi ditai adul în headerul temei de wordpress. Dar o susţine pe Alexandra. Şi da, acum are un trackback, care poate fi socotit şi comentariu.
 18. Mihai Gheza – tipul cu pay per post. Cam timid la început, şi-a dat drumul neaşteptat pe la mijlocul BLOGMEETului şi a scandalizat o grămadă de snobi politically-correct.
 19. Radu – a vrut să pară nepăsător şi şăgalnic, dar n-a reuşit deloc să ascundă instabilitatea de dincolo de mască. Nu, nu vreau link exchange.
 20. Andreea – blonda care a zguduit orgolii mari cu două vorbe aruncate fără a gândi înainte. Andreea bolduieşte un cuvânt din două pe blogul său din motive SEO lesne de înţeles. Andreea dă un nou sens blodului, un sens ridicol, un sens şi mai apăsător decât cel precedent. And then again, who cares?

Una peste alta, noua ne-a placut. Vorba lui Wavetrex, am cunoscut oameni si am mai adaugat 3-4 contacte in lista de Y!Messenger. Mai venim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *