Nu consumați sare, zahăr, grăsimi…luați calmante.

Dacă e să-i ascultăm pe minunații experți care ne livrează reclame gen:

“Excesul de sare, zahăr, grăsimi, alcool dăunează grav sănătății.”,
“Nu mâncați lapte natural de la țâța vacii că are microbi care nu mor la fierbere, beți lapte doar ambalat și tratat corespunzător.”, etc.

Păi cu ăștia nu doar că murim de foame, fraților, dar vom ajunge să uităm care e gustul adevărat al laptelui, ceea ce e foarte grav, după părerea mea. Deja aud multă lume că strâmbă din nas la gustul laptelui luat din piață, că e prea gras, că are gust nu-știu-cum. Păi ăla-i laptele! Cel la cutie nu păstrează nici gustul, nici multe alte componente considerate odată sănătoase și hrănitoare. În plus, țăranul va da faliment, că e obligat să vândă laptele cu 50 de bani la fabrică. Da, atâta dă fabrica de cașcaval pe prețiosul lapte. Nu e de mirare că nu mai ține lumea vaci la țară. În curând vom afla că bem lapte de la vaci clonate și noi, care n-au văzut iarbă în viața lor. Și ne vom mira de ce au mai apărut 50 de feluri de alergii sau alte boli.

Cât despre sare și celelalte…eu mănânc în continuare untură și jumări, cu ceapă. Le recomand. Îmi plac și piperul, și chilly (muuuult), și pasta de ardei iute, și hreanul (ăla proaspăt ras din piață, nu imitațiile ieftine ce se găsesc la borcănașe în magazine). Și n-am avut niciodată boli de stomac, sânge, sau metabolism.

Pe lângă reclamele astea, nu pot să trec cu vederea cele comerciale, care ne bagă pe gât calmantele. Orice problemă ai avea, ia un calmant și-ți trece. Este ca o campanie de genul: renunță la alcool, la tutun și la mâncare, și droghează-te cu calmante, că e criză. Mai uiți că ți-au tăiat salariul, îți mai piere pofta de mâncare. Și de viață, așa adăuga.
Dacă totuși ai apucat la mâncare și te-ai umflat, poți urma sfaturile reclamelor la medicamentele pentru digestie sau cele pentru diaree. Mai ales de sărbători e avalanșă de asemenea reclame, că doar atunci mănâncă pentru tot anul, tot românul care se respectă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *