Buda, WC-ul sau toaleta=problema fundamentală a României

De ce nu merge turismul cum ar trebui, de ce nu vin străinii să admire peisajele și să manânce bine? De ce plecăm din țară dezgustați, cautând un trai mai civilizat? Că după mâncare și băutură n-au unde să-și golească burțile?! Că suntem de cele mai multe ori  oripilați când folosim o toaletă publică sau din incinta unui local public, care în cel mai bun caz poate fi numită budă?!

Dacă am face un sondaj pe tema asta, probabil un procent destul de mare de români și vizitatori au avut experiențe extrem de neplăcute cu diverse toalete din diverse locuri. Cele publice au cam dispărut, cele din gări ți-e și frică să le mai încerci, de autogări mai bine uităm, cele din benzinăriile mai obscure s-ar putea să te convingă să mai aștepți până la primul tufiș de pe marginea străzii.

La urma urmei vorbim despre o nevoie la fel de fundamentală ca și hrana. Este un fenomen simplu și normal:  mănânci, bei și pe urmă te duci la toaletă.Nu e trecută la baza piramidei lui Maslow, dar acolo își are locul.

Se pare însă că e foarte dificil să menții o toaletă curată.Pentru țara asta adică.

Nici măcar nu trebuie să fie luxoasă baia, sunt ferm convinsă că n-ar deranja pe nimeni să-și facă nevoile cu ciment pe jos în loc de gresie, dacă ar fi curat și n-ar pute. La acest capitol continuăm să fim țara contrastelor: ori băi super-luxoase, în care te-apuci să citești instrucțiuni cum să folosești diverse aparate, ori din acelea de care nu te poți apropia, că mirosul te sperie de la câțiva m depărtare.

Așa că următoarea propunere către guvern este: taxa pe lipsa budelor sau bude necorespunzătoare în toate locurile/localurile publice unde acestea ar fi normal să existe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *