A trai bine din roadele pamantului

Ce bine era odata demult, cand chiar traiam din roadele pamantului. Si ale muncii noastre, deloc de neglijat. Ce, voi n-ati fost la sapa? Nu stiti ce-ati pierdut. Pe bune.

Exista insa o categorie a societatii care profita gratis de roadele pamantului, cateodata si ale muncii altora. Sta la colt la piata.Si vinde porumb. Nu ma faceti sa rad sugerand ca acei tiganusi si tigancuse si-au cultivat pamantul de langa bordei si au sapat porumbu. Totusi exista si cetateni respectabili care ii incurajeaza, cumparand. Culmea, piata e intesata de jandarmi si politie comunitara, dar mai mult de cateva solicitari verbale n-am vazut vreodata sa indrazneasca sa le adreseze.

Tot astia mai vand tot ce are natura de oferit mocca. De la plante medicinale, soc, catina, afine, zmeura, fragute…tot. Iar noi, astia ocupati si consumeristi, de n-avem timp sa mai mergem sa culegem nimic, le cumparam. Trist.

Pentru ca inca se mai poate la noi. Inca nu sunt toate campurile, padurile si poienele ingradite si interzise. Inca nu trebuie sa platesti obligatoriu ghid ca sa urci un traseu in munte. Cand vor fi, abia atunci, ne vom da seama ce am avut si ce am pierdut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *